میشه واضح تر توضیح بدید که FPGA برای منی که دارم کارشناسی الکترونیک میخونم چه کاربردی داره؟ و چگونه با کار با FPGA رزومه برای خودم درست کنم؟ و چطور اصولی یاد بگیرم؟
در بازار کار ایران و البته خیلی از کشورهای پیشرفته، FPGA کاربردهای زیادی دارد که در برنامه_ویدئویی۵ کانال تلگرام به تعدادی از اونها اشاره کردم:
? https://telegram.me/fpga0/64
در صورتی که شما به این حوزه مسلط شوید، مطمئنا به راحتی میتوانید شغلی با درآمد مناسب پیدا کنید. دلیل این موضوع هم این هست که شرکتهای فعال در این حوزه همواره به دنبال نیرویهای متبحر در زمینه FPGA هستند ولی معمولا به سختی میتوانند نیروی مناسبی را پیدا می کنند.
برای یادگیری اصولی، بهترین راه انجام پروژه و تمرین و استفاده از تجربیات افراد با سابقه عملی-حرفه ای در این زمینه هست. با توجه به گستردگی مطالب در حوزه FPGA، یک نکته بسیار مهم در یادگیری آن این است که سعی کنید از ابتدا آن را اصولی یاد بگیرید تا مجبور نباشید سالها با سعی و خطا و دوبارهکاریها، وقت و اعتبار خودتان را تلف کنید.
در صورت تمایل میتوانید از دوره جامع "طراحی دیجیتال با FPGA" در آموزشگاه فراد اندیش هم استفاده کنید:
دوره جامع طراحی دیجیتال با FPGA
این دورهای است جامع برای افرادی که قصد دارند وارد دنیای FPGAها شوند و شما را با تکنیکها و روشهایی آشنا میکند که برگرفته از تجربه حرفهای ۱۰ ساله در زمینه پیادهسازی سیستمهای دیجیتال است.
من در حال حاضر تقریبا به VHDL مسلط هستم و تعدادی کد رو هم بر روی برد اسپارتان ۶ پیاده سازی کردم. کلیات کار رو میدونم. به نظرتون واسه ی پیاده سازی یک پروژه واقعی و صنعتی چه چیزهای دیگه رو باید یاد بگیرم؟ آیا همین تسلط به VHDL و پیاده سازی بر روی برد کافیست یا چیزهای دیگه هم هست که من نمیدونم.
اینکه شما با زبان VHDL کار کردید و پیادهسازی هم انجام دادید بسیار عالی است، اما اینکه واقعا شما چه مقدار تسلط دارید را فقط در عمل و در هنگام انجام پروژههای حرفهای میتوان متوجه شد و من در حال حاضر نمی توانم مقدار تسلط واقعی شما را حدس بزنم.
در هر حال، با فرض اینکه شما کاملا به کدنویسی با VHDL مسلط باشید، اگر بخواهید باز هم تواناییتان را افزایش دهید، موارد دیگری هم وجود دارند که حتما باید در مورد آنها اطلاعات و تجربه کسب کنید.
مورد اول این است که به جز تسلط به اصول کدنویسی با زبان VHDL شما نیاز دارید به خود FPGA و نحوه صحیح استفاده از منابع داخلی آن هم مسلط شوید. این موضوع به دلیل اهمیتش، تقریبا نیمی از دوره جامع طراحی دیجیتال با FPGA را که در آموزشگاه فراد اندیش ارائه میشود به خود اختصاص میدهد:
دوره جامع طراحی دیجیتال با FPGA
در بسیاری از پروژههایی که در زمینه FPGA انجام میشود، هدف ما پیادهسازی الگوریتمهای پردازش سیگنال است. بنابراین شما میتوانید در مورد نحوه پیادهسازی این الگوریتمها به کمک FPGA هم مطالعه و تمرین کنید.
برای آشنایی در مورد پیادهسازی الگوریتمهای پردازش سیگنال با FPGA میتوانید سه کتاب زیر را دانلود و مطالعه کنید:
دانلود کتاب DIGITAL SIGNAL PROCESSING WITH FPGA
دانلود کتاب FPGA-BASED IMPLEMENTATION OF SIGNAL
دانلود کتاب DESIGN FOR EMBEDDED IMAGE PROCESSING ON
همچنین برای آشنایی با نحوه پیادهسازی محاسبات علامتدار در FPGA که اولین مهارت لازم برای پیادهسازی الگوریتمهای پردازش سیگنال است میتوانید برنامه ویدئویی زیر را ببینید: