سلام وقت بخیر و خسته نباشید خدمت عزیزان ،
میخواستم ببینم چطور میشه یک یا چند انکودر رو به تراشه متصل و اطلاعات اون رو خوند
درود دوست عزیز
البته از زمان سوال شما خیلی گذشته اما در مورد انکودر قبلا پروژه ای ساختم که میتونه بدردتون بخوره
اگر کمی تحقیق کرده باشید انکودر ها چند مدل هستند که تک فاز دو فاز و مدل ۳ فاز هم اگر اشتباه نکنم وجود داره که با اون میشه حتی مسافت طی شده هم محاسبه کرد
در دو فاز ها شما میتونید سرعت بر حسب rpm یا rps و یا چپ گرد و یا راست گرد بودن چرخش انکودر و مقدار پالس زده شده که با اون میشه درجه ی چرخش رو هم اندازه گیری کنید
در تک فاز ها هم فقط مولفه ی سرعت و درجه که بر اساس تعداد پالس هست مشخص میشه کرد
تمام این فاکتور ها رو شما میتونید باقرار دادن در فرمولهاشون بدست بیارید
اما خروجی آنکادر که شما باید به FPGA متصل کنید فازها یا همون پین های پالس هستند ،که با مقایسه ی اینها باهم و تحلیلشون میتونید متوجه رفتار انکودر بشید
به عنوان مثال برای بدست آوردن این که انکودر چپ گرد و یا راست گرد حرکت میکنه ، این قرارداد وجود داره که ...
چون فاز های انکودر در هنگام تولید پالس با هم مقداری اختلاف فاز دارند و این بخاطر وجود فاصله بین فاز اول و فاز دوم هست
پس زمانی که فاز اول HIGH هست فاز دوم هنوز LOW هست خب این یعنی در سمتی که ما چرخش رو انجام دادیم ، مثلا چپ گرد اول HIGH و دوم LOW هست و در راست گرد بلعکس اول LOW و دوم HIGH است
از این قرارداد استفاده میکنیم و فرمولی مینویسیم که مقدار چپ گرد و راست گرد رو به ما نشون بده
برای سرعت هم فقط کافیه مثلا لبه ی بالا رونده رو بشمریم و مقدار اون رو در فرمول بگذاریم تا rpm یا rpm بدست بیاد
البته کاربرد سرعت در موتورهای که به شفت اونها انکودر متصل میشه تا سرعت سنجیده بشه
اینم بگم اطلاعات من تجربیه و ۱۰۰ درصد دوستان با تجربه تری اینجا وجود دارند تا ازشون کمک بگیرید ، اما من جواب گرفتم با این مدل
موضوع سختی نیست ولی کمی توضیحاتش زیاده که اینجا متاسفانه نمیتونم بگم
اگه پروژه رو انجام دادید که هیچ ، اما اگر بازم اطلاعات خواستید هم میتونید اینجا بفرمایید و هم در جیمیل تا راهنمایی کنم در حد خودم
موفق باشد